Turism och vad det innebär

AvAbraham

Turism och vad det innebär

Vad turism innebär är att människor rör sig från platserna där de bor och är någon annanstans under en viss tid. Denna tid är alltid mindre än ett år, annars så sysslar människan med något annat än turism. Orsaken bakom resan som kallas turism kan bero på många olika anledningar.

Några av dessa anledningar kan vara för att hälsa på nära och kära eller för att shoppa eller för att syssla med en fritidsaktivitet. Man kan även ha striktare regler för vad som får definieras som turismresor, bland annat så kan man inom vissa definitioner ej inkludera de resor som görs på grund av affärer. Ska man vara ännu striktare än så så kan man även räkna bort de besök som är hos vänner eller familj när man reser. Detta för att man då inte på samma sätt har det behovet av boende, restauranger eller tillochmed sevärdheter. Efterfrågan på saker på plats på turistorten blir desto mindre i dessa fall.

Ska man se till den faktiska definitionen av vad en turist är så säger Världsturismorganisationen att det är en individ som under åtminstone tjugofyra timmar befinner sig på en ort som befinner sig minst tio mil från hemmet. Årtalet 2001 så gjordes en undersökning över vilka länder som var de allra mest besökta av turister och då fanns Frankrike i toppen med flest turister och sedan kom Spanien som hade näst mest antal turister och inte långt efter Spanien så kunde man hitta USA. Därefter kunde man hitta länder såsom Kina, Italien, Ryssland och England.

Beståndsdelar

Turismen kan även delas in i olika områden eller även de så kallade olika beståndsdelarna. Turismen har sex sådana men dessa sex kan även delas in i tre stycken relativt olika områden. Dessa områdena är just det självaste resandet, försäljning och distribuering samt de aktörer som har med föda, boende och shopping att göra. Ser man till den första av områdena så är det så att firmor så som bokningsföretag samt resedistributörer samt hotellsäljande företag faller under den. Vanligen är detta resebolag eller byråer och arrangörer. Resebolagen i fråga är vanligen flygbolag samt bussbolag. I dagsläget så kan man faktiskt utföra alla möjliga bokningar inom detta på nätet. Och tar man resandet som kategori för sig så är det då de olika möjligheterna man har att transportera sig med. Några av de alternativ man har är som tidigare nämnt flygplan och bussar men man kan även välja att transportera sig med bilar eller båtar men även tåg kan man resa mycket långt med. Den sista av kategorierna som har med mat boende och shopping att göra innehåller de olika boende möjligheterna och restauranger samt livsmedelsaffärer samt även shoppingställen såsom enskilda affärer och även gallerior.

Shoppingen är även en av de saker som är den mest väsentliga när det kommer till turismen, detta då det är otroligt viktigt för de lokala affärerna i alla olika städer. Viss del av konsumenterna kommer från de lokala städerna men vad som kan göra att vissa affärer frodas är bland annat turismen. Då tillkommer fler konsumenter som är utöver de beräknade.

Om författaren

Abraham administrator