Stora resebolag i världen

AvAbraham

Stora resebolag i världen

Idag finns det en mängd olika resebolag runt om i världen. Ett av de bolag som har störst omsättning på marknaden är Expedia Group. Företaget är amerikanskt men jobbar på hela den globala marknaden.

Där kan man boka både hotell, flyg och paketlösningar. Ett annat av de största resebolag som finns är Booking holdings. Även detta företag är beläget i USA men jobbar i hela världen. I detta företag ingår flera sökmotorer för resor. Booking och Momondo är bara två av dessa som omfattas. Företaget är aktivt i mer än 200 olika länder runt om i världen.

American Express är en tredje jätte inom resebolags branschen som har en stor roll och liksom de andra är beläget i USA. Det är ett företag som bildades redan 1850 med fokus i den finansiella branschen. Idag arbetar företaget inom en mängd olika grenar. I och med att människor blir allt mer berest förändras också behovet. Konsumenterna söker inte lika aktivt efter charterresor där allt ingår utan man vill ha möjlighet att själv boka flyg och hotell. Kanske man väljer att bo på flera olika hotell under en resa och det är inte viktigt att det finns en reseledare att vända sig till.

Stora resebolag i Sverige

Ett av de största resebolag som är aktiv i Sverige är TUI som bytte namn från Fritidsresor till TUI under 2016. De resmål som är populärast att boka via TUI är Kanarieöarna och Thailand vilket lockar många svenska resenärer varje år. Ving är en annan av de stora jättarna i Sverige då det kommer till resebolag. De erbjuder resor till en mängd olika resmål och det finns möjlighet att kombinera resan med utflykter.

Stora resebolag i Sverige

En tredje stor resebyrå är Apollo som är en av skandinaviens största researrangör. Liksom de övriga finns möjlighet att boka flyg och hotell för sig eller paketlösningar. Allt utifrån de önskemål man som konsument kan ha. Tidigare handlade charter mycket om att det fanns en guide på plats som hjälpte gäster och följde med på utflykter. Det finns fortfarande men guidens roll får allt mindre plats då det kommer till resor. Många kan idag själv hitta olika utflyktsmål och ta lokalbussen eller liknande dit. På plats på de olika turistorterna finns dessutom ofta lokala företag som anordnar utflykter som man kan välja att åka med. Det är lätt att på internet läsa olika omdömen och hitta bra alternativ till en billigare peng. En vanlig form att resa är att ha all inclusive på hotellet. Det innebär att alla måltider ingår liksom dryck. För många är det ett mycket lämpligt alternativ då man har en kostnadskontroll och vet på ett ungefär hur mycket resans totala kostnad hamnar på. Många barnfamiljer tycker att det är skönt och veta att barnen kan äta så mycket glass som de vill utan att man behöver räkna varje krona om och om igen. Vill man åka på en resa där det är mer aktivitet finns det idag många bolag som ordnar vandringar eller skidresor. Det är enkelt att hitta sin drömsemester.

Om författaren

Abraham administrator