Resor och spenderingar på resor

AvAbraham

Resor och spenderingar på resor

Inför en resa kan det vara bra att redan innan börja fundera på hur stor budget som man vill ha. Det kan vara allt från att resan ska vara så billig som möjlig till att det inte spelar någon roll hur mycket man spenderar.

Genom att innan resa sätta sig in i vad mat och annat kostar i landet blir det mycket enklare att räkna på vad en dag ungefär bör kosta. Är det ett tag till att resan kommer att ske är det viktigt att också ta hänsyn till att förändringar i valutan kan påverka att det både blir dyrare eller billigare.

Det är idé att redan innan avresa undersöka närmare vad det finns för typ av aktiviteter på resmålet och vad dessa kostar. På så sätt går det att både räkna på och undersöka olika företag vad de tar ut i kostnad. Finns möjlighet att boka i förväg hemifrån kan det ibland finnas någon typ av rabatt att njuta av. Innan avresan kan det vara bra och kolla om det finns möjlighet att ta ut pengar på plats och om det i så fall tillkommer någon kostnad på kortet. Annars är det bra att jämföra olika växlings ställen i Sverige för att få så mycket valuta som möjligt för minsta möjliga kostnad. En annan viktig aspekt är om det finns möjlighet att gratis växla tillbaka pengar efter resan om man får något över. Ska man resa med barn är det bra om de får en egen fickpeng med sig som de får använda precis som de vill. På så sätt får de dels en förståelse för pengarnas värde samtidigt som de får prioritera det som är det viktigaste för dom som exempelvis leksaker.

Olika typer av resor

Idag finns det många typer av resor som man kan boka. Många uppskattar att boka en all inclusive resa där både mat och dryck ingår. På så sätt får man en stor kostnadskontroll och barnen kan äta hur mycket glass de vill. Andra sätt att resa kan vara att boka en helt ospecificerad resa. Då ingår flyg och hotell till ett lågt pris men man vet inte vilket hotell i förväg. Det kan dock vara väldigt spännande och se vart man hamnar.

Olika typer av resor

Andra väljer att bara boka ett flyg och bokar hotell på plats i landet. Det passar bra om man inte vill stanna på samma ort varje natt utan vill resa runt och se olika saker. Viktigt är att vara beredd på att både få leta ställen att sova på samt att det kan variera mycket i pris beroende på hur fullbokat det är. Bokar man hotell och flyg för sig själv kan man leta efter olika återbäringssidor på internet. Genom att man bokar genom dessa så kan man få viss rabatt eller kanske samlar man poäng som kan bli uttagna i fria hotellnätter eller liknande. Tar man sig tid att söka efter rabatter och alternativ kan det finnas mycket pengar att spara för exakt samma typ av resa.

Om författaren

Abraham administrator