Olika sätt att resa runt jorden

AvAbraham

Olika sätt att resa runt jorden

Att upptäcka jordens alla hörn är något dom allra flesta vill göra. Att resa och se allt som denna vackra jord har att erbjuda. Som till exempel Asien och den underbara maten, eller Australien med sina djur och vildmark, eller varför inte Usa och dess pampiga storstäder.

Resa är otroligt roligt och det finns flera sätt att göra detta på. Man kan till exempel flyga eller åka bil, eller varför inte ta tåget till de olika destinationerna. Hur man än väljer att resa, så se till att njuta och ta in alla de olika vyerna man får upptäcka längst resans gång. Se dock till att planera lite av resan i förväg så man har allt man behöver ha med sig.

Olika resealternativ

Det populäraste alternativet då man ska åka en längre distans är att flyga. Detta är det snabbaste alternativet och är ett väldigt bekvämt och enkelt sätt att ta sig fram med. Problemet med flygning är att det kan ibland vara dyrt, samt att det är dåligt för miljön med all bränsle som behövs för att få planen att flyga. Därför predikar många miljökämpar att man ska ta andra alternativ, för att vi ska kunna behålla vår fina jord så länge som möjligt. Ett annat bra alternativ är att ta tåget.

Med tåg kan man på ett mer miljövänligt sätt ta sig runt jorden och dess kontinenter. Enda problemet är att det tar lite längre tid, samt man behöver byta till en båt för att ta sig överallt men tågen kan man komma långt med. Tågluffa sig runt i Europa är något många gjort, eftersom det är ett billigt sätt att upptäcka på. Samtidigt är tåg, kanske det absolut bekvämaste sättet att resa på. Eftersom man oftast får mycket yta för sig själv och att det kan finnas tillgång till sovplatser för en billig peng. Detta resesätt är också ett väldigt roligt sätt då man får se väldigt mycket längst resans gång. Jämför man med flyg så får man se otroligt mycket mer av landen man passerar. Ett tredje alternativ som vi redan nämnt lite kort om är att resa med båt. Detta är ett lite annorlunda sätt då man är begränsad till vatten. Men ett sätt att kunna se alla kontinenter och resa runt jorden på.

Det är även perfekt för den badglada. Problemet är att man inte kan se inlandet, utan måste gå av båten för att kunna ta sig längre in i länder. Samt att de kan bli många omvägar om man vill kunna se allt. Ännu ett alternativ är att åka bil. Detta är både bra och dåligt alternativ. Det är väldigt smidigt då man kan verkligen resa hur man vill och var man vill. För att korsa vatten kan man bara ta med bilen på båten och resa vidare. Problemet är att bensin kan bli väldigt dyrt, det tar även lång tid och det kan vara jobbigt att behöva köra långa sträckor. Med bil kan man resa exakt hur man vill och stanna när man vill. Så man kan resa på det sättet man själv känner för, vilket inget annat alternativ riktigt kan erbjuda på samma sätt.

Om författaren

Abraham administrator