Färre resor i framtiden tack vare teknik

AvAbraham

Färre resor i framtiden tack vare teknik

I företagssammanhang är det inte ovanligt med personliga möten. Det kan handla om ett besök hos en kund, en arbetsintervju eller något helt annat. I vissa fall behöver man resa långt och länge för att träffas. Kravet på att behöva träffas öga mot öga för att kunna diskutera viktiga ämnen, sluta avtal eller till och med jobba tillsammans har börjat lätta. Det beror till stor del på tekniken.

Internet har gjort hela världen mer tillgänglig

Internet har gjort hela världen mer tillgänglig

Idag är internet en självklar och väldigt viktig del av samhället. Många verksamheter är helt beroende av att vara uppkopplade, från nätbutiker till företag som erbjuder onlinetjänster. Internet gör det även möjligt att kommunicera på ett helt annat sätt jämfört med tidigare. Idag kan en person i Sydamerika eller Asien enkelt föra ett videosamtal med en person i Europa. Allt eftersom tekniken utvecklas minskar även behovet av att träffas. Redan idag finns det många företag med personal som jobbar hemifrån eller från helt andra länder. Konferensutrustning gör det enklare för företag att hålla stora möten där alla kan se varandra, trots att man befinner sig hundratals mil ifrån varandra. Fordonstrafik och flygresor påverkar klimatet en hel del, inte bara i Sverige utan globalt. Det finns många saker som påverkar miljön, inte bara själva resandet. Dock finns det en förhoppning om att det utförs färre resor i framtiden tack vare teknik, eller att nya uppfinningar kan hjälpa samhället bli mer miljövänligt. En annan mycket intressant teknik är VR, det vill säga virtual reality. Redan idag finns det möjlighet att beträda den virtuella världen genom headsets. Det innebär i sin tur att det redan idag är fullt möjligt att hålla ett möte som är helt virtuellt. Det skulle inte vara förvånande om ett eller flera företag börjar erbjuda virtuella resor och äventyr, ett koncept som mycket väl kan minska resandet.

Koncept som kan revolutionera världen igen

På samma sätt som internet gjorde världen mer tillgänglig och hade enorm påverkan på samhället så finns det många andra begynnande uppfinningar, koncept och tekniker med enorm potential. En sådan uppfinning med enorm potential är utvecklandet av de självkörande bilarna. I likhet med den industriella revolutionen kommer självkörande bilar att påverka yrkesförarna hårt, åtminstone tids nog. Bussar, tåg, taxibilar och många andra fordon kommer sakta men säkert att fasa ut den normala föraren till förmån för en artificiell intelligens. Fordon i sig kan komma att förändras eftersom föraren inte längre behöver styra bilen på samma sätt. Förarlösa bilar, det vill säga bilar som drivs av en artificiell intelligens, är bara en av många fler delar av samhället som kan påverkas. AI-system kan göra det enklare att ersätta arbetare med robotar. Det är svårt att spekulera i hur framtiden kommer att se ut, speciellt eftersom AI kan användas inom enormt många områden.

Tekniken utvecklas mycket snabbt

Mikrochips

Mikrochips blir mindre och mer kraftfulla. Nya material uppfinns som är lättare och hårdare än tidigare. Utvecklandet av AI har redan idag resulterat i bilar som kan köras utan förare. Det är en spännande tid i världen just nu.

Om författaren

Abraham administrator